Varkenshaas met honing-knoflooksaus
Zet 's ochtends je slowcooker aan en doe je ding. 's avonds als je thuiskomt staat het eten voor je klaar. De varkenshaas word mals en sappig en droogt niet uit in je slowcooker.
De hartig-zoete knoflooksaus maakt het een favoriet voor het hele gezin.
Serveer er gekookte aardappels of rijst bij en een frisse salade en je hebt een complete maaltijd in een handomdraai.
De ingrediënten: voor 4 personen
2 varkenshaasjes
180ml honing
180ml sojasaus
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels hoisin saus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 el gehakte gember
peper en zout
En zo maak je het:
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout en braad ze even aan in een pan met een beetje boter. Leg het vlees daarna in de slowcooker.
Meng in een kom de honing, sojasaus, knoflook, hoisin, vissaus, rijstwijnazijn en gember.
Giet het sausmengsel over het vlees en dek af met het deksel.
Zet je slowcooker aan op stand LOW voor 4 -5uur.
Schep het vlees uit de slowcooker en leg het op een bord. Houd het warm door het af te dekken met aluminiumfolie.
Giet de resterende saus uit de slowcooker over in een klein pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Kook de saus 5 minuten of totdat ze met de helft is verminderd.
Snijd het varkensvlees in plakjes van ongeveer 2cm. dik en giet de saus er overheen.
Serveer met gekookte aardappels of rijst en een frisse salade.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties