Garnalen spiesjes met Italiaanse kruiden
Het is echt bbq weer op het moment.
Wat leg jij zoal op je bbq? Vlees? Vis? Groenten?
Misschien wil je deze spiesjes eens proberen?
En als het wat minder weer is als je dit leest, dan maak je ze toch gewoon in de oven 😉
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Voor de garnalen:
ongeveer 24 garnalen
3 eetlepels olijfolie
0,5 theelepel basilicum
0,5 theelepel thijm
0,5 theelepel oregano
0,5 theelepel rozemarijn
1 snufje chilivlokken
0,5 theelepel paprikapoeder
peper en zout naar smaak
Voor de spiesjes:
0,5 courgette in halve plakjes
2 rode uien in acht parten gesneden
1 rode paprika in grove stukken
1 citroen in parten
En zo maak je het:
Meng alle kruiden voor de garnalen in een kommetje. Roer de garnalen er doorheen en zet een paar minuten aan de kant.
Week de houten spiesjes twintig minuten in koud water.
Rijg de garnalen en de groenten aan de spiesjes en bestrijk met de rest van de marinade.
Leg een minuut of drie op de bbq. Draai om en geef ze nog twee of drie minuten.
Mocht je de oven gebruiken, verwarm deze dan voor op 230 graden C. En bak totdat de garnalen roze zijn en de groenten een klein beetje zacht beginnen te worden.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties