Chili en limoen gamba's met noedels
Dat Chili en limoen elkaar geweldig aanvullen dat weten we natuurlijk al lang.
Deze Chili en limoen gamba's zijn daar geen uitzondering op. Combineer ze met noedels en ruim meteen je koelkast op door er zo veel mogelijk restjes groenten in te verwerken die je nog hebt liggen.
binnen twintig minuten kun je aan tafel!
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
1 eetlepel olie om te wokken
250 gram gamba's (vers of ontdooid)
0,5-1 theelepel chilipoeder afhankelijk van hoe pittig je het wenst te maken
Peper en zout naar smaak
2 teentjes knoflook fijngehakt
Het sap en de zest van 1 limoen
4 eetlepels sweet Chili saus
1 scheutje water
noeldels voor 4 personen
groenten naar keuze (ideaal om restjes in te verwerken) denk aan:
wortel, paprika, ui, peultjes, sugarsnaps, lente-uitjes, broccoli, champignons, etc.
optioneel: een handje ongezouten pinda's
En zo maak je het:
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even aan de kant.
Kruid de gamba's met peper en zout en het chilipoeder.
Doe de olie in de wok en wok de gamba's ongeveer twee minuten per kant.
Voeg de zest en het sap van de limoen toe en de knoflook. Bak een halve minuut mee.
Blus af met een een scheutje water.
Voeg de groenten toe en wok op hoog vuur een minuut of drie.
Voeg de sweet chilisaus toe en roer goed door.
Doe de noedels bij de groenten in de wok en meng goed.
Zet het vuur uit.
Optioneel voeg je een handje ongezouten pinda's toe voor wat crunch.
Serveer direct.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties