Limburgse wafels met rozijnen
Limburgse wafels met rozijnen. De klassieker!
Ze zijn lekker zacht en luchtig, om heerlijk van te genieten! 😋
Hoeveel recepten voor wafels we tegenwoordig ook hebben, dit klassieke recept blijft altijd een van de lekkerste!
Dit heb je nodig: Voor ongeveer 20 wafels
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder
250 gram boter, gesmolten
1 theelepel vanille extract
130 gram suiker
250ml volle melk
4 eieren
2 grote handen vol rozijnen
En zo maak je ze:
Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de eieren en de rozijnen.
Meng met een handmixer totdat je een homogene massa hebt.
Voeg een voor een de eieren toe.
Als alles goed gemengd is schep je met een spatel de rozijnen er doorheen.
Zet eenmaal minuten aan de kant.
In de Tussentijd verwarm je je wafelijzer voor. Smeer het in met een heel klein beetje boter.
Als het heet is voeg je een opscheplepel van het beslag toe en bak je de wafels in ongeveer drie minuten goudbruin en gaar.
Dit is natuurlijk afhankelijk van je wafelijzer, dus probeer het even uit.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi Marchal Richard, Oeh! Dat is een heel goed idee! Heerlijk!
Mooie en smaakvolle wafels, De rozijnen geweekt in likeur geeft nog een extra smaak.