Gebakken rijst met sriracha ballen
Gebakken rijst is zo'n dankbaar gerecht. Je kunt er probleemloos restjes groenten in verwerken die je nog in je koelkast hebt liggen.
Een mega pluspunt wat mij betreft! 💪🏼 #nowaste
Met de iets pittige sriracha ballen erbij zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
Dit heb je nodig: voor 4-5 personen
2 kopjes rijst (liefst al een dag eerder gekookt en anders volledig afgekoeld.)
1 eetlepel olijfolie om te bakken
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 ui gesnipperd
groenten in kleine blokjes gesneden, denk aan wortel, paprika, lente-ui, champignons, courgette, koolrabi, rode peper etc.
sojasaus naar smaak
ketjap manis naar smaak
srirachasaus naar smaak
peper en zout
Voor de sriracha ballen:
500 gram (kip)gehakt
peper en zout naar smaak
3 eetlepels sriracha
0,5 theelepel Chili peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 ei geklutst
1 handje broodkruim of paneermeel
En zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Doe een scheutje olijfolie in een wok en bak de balletjes bruin en gaar.
In de tussentijd snij je alle groente in kleine blokjes.
Schep de gehaktballen uit de pan, dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Doe opnieuw een klein scheutje olijfolie in de wok.
Voeg de groenten toe en wok op middelhoog tot hoog vuur voor een minuut of twee.
Zorg ervoor dat de groente steeds in beweging blijft.
Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
Voeg de rijst toe en roer alles goed om terwijl je het stevig aanbakt.
Breng op smaak met sojasaus, ketjap, sriracha, peper en zout en specerijen die je zelf eventueel nog wilt toevoegen.
Verwarm alles goed door.
Schep op borden en leg de ballen erbij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties