Orzo pannetje met chorizo en mais
Dit heerlijke pannetje met chorizo en mais zet je binnen twintig minuten op tafel. Ideaal
Ideaal dus voor drukke doordeweekse dagen 😊 en het smaakt ook nog eens alsof je je heel erg hebt moeten uitsloven in de keuken om het te maken 😜
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Olijfolie om te bakken
200 gram pittige chorizoworst in dunne plakjes
400 gram mais (diepvries)
1 rode paprika in kleine blokjes
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels limoensap
400 gram orzo
Om te garneren:
vers gehakte peterselie
1 rode ui in ringen
2 handjes snoeptomaatjes gehalveerd
En zo maak je het:
Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af.
Doe een klein scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak de chorizo op middelhoog vuur aan totdat deze krokant begint te worden en wat bruin aan de randjes.
Schep uit de pan op een bord met een keukenpapiertje en zet even aan de kant.
Schep het meeste vet dat uit de chorizo is gekomen uit de pan en gooi het weg. Hou ongeveer 1 tot 1,5 eetlepel achter. Hierin bak je de mais en de paprika. Voeg het paprikapoeder toe. Voeg als de groente licht zacht begint te worden de chorizo weer toe aan de pan. Warm even door en blus vervolgens af met het limoensap.
Neem de orzo erbij en voeg deze toe aan de pan met de chorizo en groenten.
Zet het vuur laag en roer alles nog een paar minuutjes goed om zodat het goed warm is.
Garneer met de peterselie, tomaatjes en rode ui en serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties