Mongolian beef
De eenvoudigste manier om Mongolian beef, ofwel Mongools rundvlees te maken! Het rundvlees wordt zo zacht in de slowcooker dat het smelt op je tong en de saus wordt zijdezacht.
Zet je slowcooker alvast klaar, dan geniet je vanavond nog van de geweldige zoet-pittige smaak van Mongolian beef.
De Ingrediënten: voor 4 personen
Voor het vlees:
750 gram mager rundvlees, liefst vanglap (vinkelap) in blokjes gesneden van 2,5x2,5 cm
1 eetlepel maïzena
1 Eetlepel zonnebloemolie
3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl verse gember, gehakt
180 ml water
180 ml sojasaus
100 gram basterdsuiker
1 - 2 theelepels cayennepeper
200 gram wortelen in julienne gesneden
Om te garneren:
Lente ui in ringetjes
koriander
sesamzaadjes
En zo maak je het:
Voeg de blokjes vlees en de maïzena toe aan een grote hersluitbare plastic zak. Sluit en schud om goed te coaten. Dit kan ook in een grote mengkom, maar ik vind het makkelijke om het in een zak te doen.
Voeg de zonnebloemolie, knoflook, gember, water, sojasaus, basterdsuiker en cayennepeper toe aan je slowcooker. Meng goed door elkaar.
Voeg nu ook de blokjes vlees en de wortelen toe en roer opnieuw tot alles goed vermengd is.
Zet je slowcooker op stand LOW gedurende ongeveer 5 uur, totdat het vlees gaar en zacht is.
Serveer met witte rijst en garneer met lente ui en/of koriander en sesamzaadjes.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi Petra!
Dat is super! Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Gr.
Carmen
Ik ga zeker deze heerlijke recepten een keertje maken