Aziatische gehaktballetjes
Zin in iets hartigs met een beetje pit?
maak dan eens deze Aziatische gehaktballetjes!
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
Voor het gehakt:
500 gram rundergehakt
1 theelepel chiliflakes
2 teentjes knoflook fijngehakt
4 cm verse gember fijngehakt
2 eetlepels Shaoxing wine (of droge sherry)
1 eetlepel soyasaus
0,5 theelepel bruine suiker
2 handen vol paneermeel
1 ei
2 lente-uitjes in ringetjes
Olie om te bakken
Voor de saus:
100ml soyasaus
150 ml water
4 eetlepels bruine suiker
2 teentjes knoflook fijngehakt
4cm verse gember fijngehakt
1 theelepel maïzena
Garneer met:
Verse peterselie of koriander
1 rood pepertje in ringetjes
wat sesamzaadjes
En zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor het gehakt en kneed het goed door elkaar.
Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Bak de balletjes bruin en gaar in een pan met een beetje olie op middelhoog vuur.
In de tussentijd meng je de ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Als de balletjes gaar zijn voeg je de saus toe aan de pan. Zet het vuur laag. Roer alles goed door elkaar en laat een paar minuten zachtjes sudderen en wat indikken.
Serveer met rijst en een groene salade.
Ik deed er ook nog, à la Jamie Olivier, een flinke dot yoghurt bij met wat harissa er doorheen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties