Hamburgers
Soms wil je gewoon eens je tanden zetten in een lekker sappige hamburger!
wel een zelfgemaakte natuurlijk, niet zo'n rubberen afhaal-versie!
De truc voor de lekkerste sappige hamburger is om ze na het vormen een half uurtje in de koelkast te laten rusten en vervolgens niet te lang te bakken.
Bak de hamburgers liefst in een klontje boter in plaats van olijfolie (Als je het doet, doe het dan goed 😉) dat geeft veel meer diepte aan het vlees.
Dit heb je nodig: Voor 4 hamburgers
4 hamburger- of brioche broodjes
Voor de hamburgers:
500 gram rundergehakt
zout en peper naar smaak
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
voor de gekarameliseerde uien:
1 eetlepel boter
1 ui in ringen
Toppings naar keuze, bijvoorbeeld:
sla
tomaat in plakjes
augurk
bacon
kaas
sauzen, bijvoorbeeld:
mosterd
mayonaise
ketchup
joppiesaus
bbq saus
En zo maak je ze:
Meng eerst alle ingrediënten voor het gehakt. Ik vormde er dunne hamburgertent van zodat ik er 2 per broodje had. Ziet er meteen wat imposanter uit zo'n hoge hamburger 😉
Leg de hamburgertjes even op een bord in de koelkast voor een half uurtje. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze beter hun vorm behouden als je ze bakt, het zorgt er ook voor dat ze lekker sappig blijven. Niemand wil een droge hamburger, toch?
In de tussentijd leg je je toppings klaar en rooster je de broodjes even in een droge pan. Het gaat straks snel, dus zorg dat je alles bij de hand hebt.
In een klein pannetje doe je een klontje boter op een zacht vuurtje. Voeg de uienringen toe en bak totdat ze beginnen te karameliseren. Roer af en toe even door.
Neem de hamburgers er weer bij, doe een klontje boter in een pan en bak ze een paar minuten per kant totdat ze net gaar zijn.
Beleg je broodjes met een beetje saus, dan de sla, de tomaat en vervolgens de hamburgers. Als je wilt kun je ook nog bacon of kaas toevoegen of alle twee 😜
Daar bovenop voeg je je andere toppings toe, zoals augurk, de gekarameliseerde uien. Sluit af met nog wat saus naar keuze.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties