Stiracha kip met Chinese mie
Niet veel tijd en zin om te koken? Deze sriracha kip met Chinese mie zet je in no-time op tafel en het is nog lekker ook!😜 😋
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de mie:
2 grote handen vol sugarsnaps
2 grote handen vol verse spinazie
1 pak Chinese mie (Soubry of vergelijkbaar, bereidingstijd 4 min)
Voor de kip:
2 grote kipfilets dwars doorgesneden zodat je 4 dunne filets hebt
Olie om te bakken
peper en zout
1 eetlepel bloem
Voor de saus:
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 duimlengte gember fijngehakt
0,5 theelepel chiliflakes
120 ml water
2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sriracha
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel honing
1 scheutje citroensap
Om te garneren:
2 lente-uitjes in ringetjes
verse platte peterselie of koriander
sesamzaadjes
En zo maak je het:
Kruid de kip met peper en zout en verdeel er wat bloem over.
Doe een beetje olie in een pan en bak de gehalveerde kipfilets bruin en zo goed als gaar.
Zet een grote pan water op voor de mie. Breng aan de kook. Als het water kookt draai je het vuur meteen uit en voeg je de mie toe en de sugarsnaps. Laat vier minuten zo staan.
Neem de kipfilets uit de pan en leg op een bord.
Indien nodig voeg je nog wat olie toe aan dezefde pan.
Zet het vuur laag en bak de knoflook, gember en de chiliflakes een minuutje.
Voeg het water en alle andere ingrediënten voor de saus toe en zet het vuur weer middelhoog.
Laat de saus indikken terwijl je af en toe roert.
Leg de kipfilets terug in de pan bij de saus en verwarm nog even goed door.
Trek de mie met twee vorken uit elkaar en giet af.
Verdeel de kip met de saus er over en leg de rauwe spinazie erbij.
Garneer met de lente-uitjes, sesamzaadjes en de peterselie of koriander.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties