Limburgs zuurvlees "zoervleisj" uit de slowcooker 

Limburgs "zoervleisj" De klassieker van mijn oma, waar ik zo trost op ben, maar dan uit de slowcooker. Die slowcooker was er in haar tijd helaas nog niet. 

Het recept heb ik iets moeten aanpassen, want zoals jullie waarschijnlijk wel weten vraagt de slowcooker om minder vocht dan de reguliere recepten die je op het fornuis klaarmaakt. 
De smaken blijven ook veel geconcentreerder, dus je hebt minder nodig om dezelfde smaak te creëren. 

Minder vocht dus. 
Voor de rest heb ik eigenlijk niet ze veel aangepast. 


De ingrediënten:     voor 6 personen

Boter om in te bakken

1 kg runderriblappen of sukadelappen in grove stukken gesneden (ongeveer 4x4 cm)

peper en zout naar smaak 

Voor de marinade: 

200 ml water 

150 ml azijn (gewone natuurazijn)

3 blaadjes laurier

3 kruidnagels 

300 gram rode uien in grove stukken gesneden

Om toe te voegen aan de saus:

5 opgehoopte eetlepels appelstroop

3 dikke plakken (of meer) ontbijtkoek (om de saus te binden) 


En zo maak je het

Ik raad je aan het vlees even aan te bakken voordat je het in de slowcooker doet. Het kost maar een paar minuten tijd, maar geeft heel veel extra smaak. 
Sla deze stap dus liever niet over. 

Kruid het vlees met wat peper en zout. 
Voeg wat boter toe aan een pan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. 

Doe het vervolgens in je slowcooker. Voeg de azijn en het water toe. Voeg de uien toe. 

Doe de laurierblaadjes en de kruidnagels in een thee ei en voeg die ook toe. 

Zet je slowcooker op stand Low voor 7 uur. 

Na die 7 uur voeg je de appelstroop toe en verbrokkel je de ontbijtkoek er boven. Deze zal smelten in de saus en ervoor zorgen dat de saus gebonden wordt. 

Roer even door. 

Zet je slowcooker vervolgens op stand high en laat nog een uur garen. 


Proef en voeg om de juiste zoet-zuur verhouding te krijgen eventueel nog wat extra appelstroop toe

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.  

Serveer met friet en sla. 

 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Carmen
3 maanden geleden

Hoi Hilda
Heel fijn om te horen dat het goed gesmaakt heeft!
Dankjewel! Groetjes, Carmen

Hilda
3 maanden geleden

Heerlijk, zelfs mijn kinderen vinden het lekker dus is nu een standaard recept geworden bij ons👌😋

Carmen
4 maanden geleden

Hoi Emmy. Je kunt het beste kiezen voor de knop Slow Cook en dan op de stand Low zetten voor 7 uur. Succes!!
Gr. Carmen

Emmy
4 maanden geleden

Beste, ik heb een CrockPot Express.
Moet ik hem dan op Meat en dan op slow zetten? En de timer op 7 uur.
Ik hoor graag van U.
Alvast bedankt.
Emmy

J Thijs
5 maanden geleden

Zuurfleisch

Carmen
6 maanden geleden

Hi Helene! Wat fijn om te horen! Heerlijk, toch?

Helene van den Berg
6 maanden geleden

Ik had zoveel afgeprijsde sucadelappen en een nieuwe slowcooker ,het was een experiment en is nu mijn succes recept. Mijn buren komen graag mee smullen . Heb een soort wachtlijst. Dankjewel voor dit makkelijke recept
Dank je wel voor

Carmen
7 maanden geleden

Hoi Ineke! Dat is hee fijn om te horen!
Dank je wel voor je bericht!

Ineke
7 maanden geleden

Mijn gasten en ik hebben genoten, het was verrukkelijk! Dank je wel voor het recept!

Carmen
8 maanden geleden

Hoi Esther! Fijn dat het zo goed bevallen is en bedankt voor je reactie!

Gr.

Carmen