Gemarineerde kipspiezen
Of de bbq nu wel of niet aan kan, weer of geen weer, deze gemarineerde kipspiezen laten we niet aan onze neus voorbij gaan. Desnoods maken we ze in de grillpan of in de oven. Gewoon omdat het kan 😊
De ingrediënten: Voor 6 spiezen
2 kipfilets in niet te kleine blokjes
3 kleuren paprika (van elk gebruik je een halve) in grove stukken
2 rode uien in grove stukken
ongeveer 18 verse ananas blokjes niet te klein gesneden
Voor de marinade:
80ml sojasaus
2 eetlepels honing
2 teentjes knoflook fijn gehakt
3 eetlepels plantaardige olie
peper naar smaak
En zo maak het het:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de kip hieraan toe.
Zet minimaal een half uur (langer mag ook) afgedekt in de koelkast.
Snij in de tussentijd het fruit en de groenten.
Laat de prikkers een half uurtje in een bak met water liggen zodat ze straks niet verbranden.
Rijg de kip, de groenten en het fruit om en om aan de prikkers.
Als het weer meezit leg je ze op de bbq, anders in de voorverwarmde oven, voor 20 minuutjes op 200gr C. of grill ze in de grillpan totdat de kip gaar is.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties