Taco salade
Als je eens iets anders wilt met je gehakt dan er ballen van draaien 😜
Deze taco salade is overheerlijk en ook nog eens klaar in een handomdraai!
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
Voor het gehakt:
olijfolie om te bakken
500 gram rundergehakt
0,5-1 theelepel chilipoeder (naar smaak)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
2 theelepels paprikapoeder
0,5 theelepel zout
1 scheutje ketjap manis
Voor de dressing:
3 eetlepels sweet Chili saus
4 opgehoopte eetlepels yoghurt
een snufje chilipoeder
een snufje zout
Voor de salade:
3 kleine kropjes little gem sla gesneden
2 grote tomaten in partjes
1 klein blikje mais uitgelekt
1 klein blikje rode kidneybonen uitgelekt
0,5 avocado in partjes
1 klein rood uitje in ringen
1 handje olijven
optioneel: tortilla chips naturel
optioneel: een handje cheddar
En zo maak je het:
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Proef en breng op smaak met zout en chilipoeder. Eigenlijk is dit meer een dip dan een dressing, maar dat is prima, want dat is alles wat de salade nodig heeft.
Bak het gehakt rul in een klein scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
Als het bijna gaar is giet je eventueel overtollig vet af en voeg je de specerijen toe.
Als laatste voeg je een klein scheutje ketjap manis toe.
Dat zorgt voor een klein zoetje aan het voor de rest pittige gehakt omdat de ketjap karameliseert.
Zet het vuur uit en laat het gehakt een klein beetje afkoelen.
Doe (optioneel) wat tortilla chips onderin een grote kom. Leg de sla er op.
Schep het gehakt er op en verdeel de overige ingrediënten er overheen, inclusief de cheddar als je die gebruikt.
Serveer de dressing er apart bij zodat iedereen zelf zo veel of zo weinig kan toevoegen als hij/zij wil.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties