Zalm en Basmati rijst bowl
Wat een "uitvinding" hè? die bowls. Je kunt er zo veel kanten mee op.
Vandaag heb ik voor jullie een heel simpele maar overheerlijke bowl met zalm.
Pas hem gerust aan aan je eigen smaak of vervang de ingrediënten die je niet in huis hebt door ingrediënten die je wel in huis hebt.
Het komt allemaal niet zo nauw. Koken doe je tenslotte het beste met gevoel, niet volgens de regels.
De ingrediënten: voor 4 personen
olijfolie om te bakken
4 zalmfilets zonder huid
peper en zout
dille gedroogd en
oregano naar smaak
Voor de rijst:
250 gram Basmati rijst
Voor de salade:
6 flinke handen sla naar keuze.
groenten die je hebt liggen, bijvoorbeeld:
wortel,
komkommer
tomaat
radijs
paprika, alle kleuren
rode kool
avocado
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel dille gedroogd
peper en zout naar smaak
Optioneel om te garneren:
Wat geroosterde sesamzaadjes
En zo maak je het:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even staan met het deksel op de pan.
Dep de zalm droog met keukenpapier.
Kruid de zalm met peper en zout, dille en oregano.
Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hem op een zacht vuurtje aan beide kanten totdat deze net gaar is.
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Verdeel de sla en de gekozen groenten over de bowls.
Giet de dressing er overheen en leg de zalm en wat Basmati rijst erbij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties