Schupfnudeln met geroosterde paprika saus
Eerder deze week maakte ik Duitse Schupfnudeln met tomatensaus. Ik had nog een half pak verse Schupfnudeln liggen, dus daar moest ik iets mee.
Ik ging op zoek naar inspiratie (en restjes 😉)in de koelkast.
Ik trof een halve pot geroosterde paprika's aan en de keus was gauw gemaakt. Schupfnudeln met geroosterde paprika saus!
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
250 gram Schupfnudeln (vers uit de koeling)
Voor de saus:
0,5 pot geroosterde paprika's
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
0,5 theelepel komijnzaad
0,5 theelepel oregano gedroogd
peper en zou naar smaak
Overige ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
Een paar kleine bolletjes mozzarella gehalveerd
Een paar zwarte olijven
Een paar tomaatjes gehalveerd
Om te garneren:
Een hand vol rucola
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op grill stand op 200gr. C.
Doe alle ingrediënten voor de saus in je keukenmachine en laat pulseren totdat er een dikke pasta ontstaat.
(dit kan ook met de staafmixer als je geen keukenmachine hebt)
Zet een pan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe.
Voeg de ui toe en bak glazig.
Voeg de Schupfnudeln toe en bak even mee.
Voeg de geroosterde paprika pasta toe.
Roer goed door.
Is de pasta te dik, voeg dan een klein scheutje water toe.
Proef en breng eventueel op smaak met meer peper en zout.
Zet het vuur uit.
Als je pan in de oven kan, prima. Zo niet, vet dan een ovenschaal in met een beetje olijfolie en hevel de Schupfnudeln over naar de ovenschaal.
Verdeel de mozzarella, de olijven en de gehalveerde tomaatjes er over.
Schuif in de oven, onder de grill voor een paar minuten totdat de kaas gesmolten is en een lichtbruin kleurtje gekregen heeft.
Garneer met wat rucola.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties