Limoen yoghurt taartje met gepofte quinoa bodem
Een heerlijk "gezond-er" mini yoghurt taartje met limoen en een bodem van gepofte quinoa.
Gepofte quinoa? Jazeker! Gepofte quinoa kun je heel gemakkelijk gebruiken als taartbodem door er een beetje honing en kokosolie aan toe te voegen.
Het is daardoor een stuk gezonder dan een taart met koekjesbodem of een taart met een met veel suiker gezoete deegkorst.
(Mijn taartvorm is ongeveer 12 cm in diameter en 5 cm hoog.)
Dit heb je nodig:
een beetje olie om de vorm in te vetten.
Voor de bodem:
15 gram gepofte quinoa
1 eetlepel honing
0,5 eetlepel (zachte) kokosolie
Voor de vulling:
300 gram Griekse yoghurt
sap en zest van 2 limoenen
1 klein scheutje water
3 theelepels suiker
4 gelatine blaadjes
Om te garneren:
limoen schijfjes of partjes
beetje limoen zest
En zo maak het het:
Vet het mini springvormpje in met een beetje olie.
Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een beetje koud water.
Meng de gepofte quinoa met de honing en de kokosolie in een kom.
Roer goed door elkaar en schep het mengsel in de bakvorm.
Druk goed aan op de bodem en zet in de koelkast.
Nu ga je verder met de vulling.
Doe de Griekse yoghurt in een kom.
Voeg er de zest van de limoenen aan toe.
Zet een steelpannetje op een laag vuurtje met een klein scheutje water, het limoensap en de suiker.
Breng aan de kook.
Zodra het begint te koken zet je het vuur uit.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze een voor een toe aan het steelpannetje. Roer even door na elk blaadje.
Laat een minuut of 3 afkoelen.
Voeg de vloeistof dan toe aan de Griekse yoghurt en roer goed door.
Neem de taartvorm uit de koelkast en giet het yoghurt mengsel op de bodem.
Zet terug in de koelkast en laat minimaal 4 uur (of een hele nacht) opstijven.
Garneer met schijfjes of partjes limoen en een beetje zest.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties