Geroosterde tomaten paprika soep
Wat is er nou lekkerder dan een kop geroosterde tomaten paprika soep bij de lunch.
Dit heb je nodig: voor 4 personen
1,5 kg rijpe tomaten
2 rode paprika's
2 uien
1 bol knoflook gehalveerd
1 takje rozemarijn
3-4 takjes tijm
peper en zout
olijfolie
0,5 liter groentebouillon
Een handje vol verse basilicum
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 220 graden C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de tomaten en de paprika in grove stukken net zoals de uien.
Leg alle groenten op de bakplaat. Leg de halve bollen knoflook ertussenin. hou de basilicum nog even achter.
Vedeel er royaal peper over en wat zout en de specerijen.
Giet er flink wat olijfolie overheen en meng alles goed door elkaar.
Schuif in de oven voor ongeveer 35 minuten.
In de tussentijd verwarm je de groentebouillon.
Neem de groenten uit de oven en doe ze met sap en al bij de groentebouillon.
Nu voeg je ook de helft van de basilicum blaadjes toe.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en breng op smaak met meer peper en/of zout.
Garneer optioneel met de overige blaadjes basilicum
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties