Citroen orzo met Griekse kip balletjes
Vandaag de Griekse kip balletjes van vorige week op repeat. Omdat ze zo lekker zijn! 😜 Deze keer gecombineerd met een kruidige citroen orzo. Genieten!!
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de balletjes:
400 gram kipgehakt
1 eetlepel vers gehakte munt
1 eetlepel vers gehakte dille
1 klein rood uitje, heel fijn gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano gedroogd
peper en zout naar smaak
Voor de orzo:
300-400 gram orzo gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 eetlepel olijfolie
1 citroen, sap en zest
1 theelepel dille gedroogd
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel knoflookpoeder
zout en peper naar smaak
Voor erbij:
2 eetlepels Griekse yoghurt
Om te garneren:
1 handje verse munt
1 handje verse peterselie
Wat vers gehakte dille
1 klein rood uitje in halve ringen
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 gr. C
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Meng alle ingrediënten voor de kip balletjes in een kom.
Role er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Leg ze op de bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten.
In de tussentijd kook je de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Doe alle overige ingrediënten voor de orzo in een pan en bak even op.
Leg de balletjes erbij en schep er een paar eetlepels Griekse yoghurt bij.
Garneer met wat blaadjes munt, de peterselie, de halve maantjes rode ui en met de dille.
Serveer meteen!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties