Salade van veldsla met gekarameliseerde walnoten
Wauw! Wat jammer dat dit zo snel op is 😅
Gelukkig heb je binnen een paar minuten een nieuwe batch gemaakt.
De zachte veldsla met de crunchy walnoten en de friszure granaatappelpitjes maakt dit tot een heerlijke combinatie.
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
100 gram veldsla gewassen
Voor de walnoten:
1 hand vol walnoten grof gehakt
1 eetlepel honing
1 theelepel kokosolie
1 snufje zout
De pitjes van 0,5 granaatappel
optioneel wat partjes sinaasappel (kun je ook weglaten)
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 snufje peper en 1 snufje zout
En zo maak je het:
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge pan.
Voed de kokosolie, de honing en het zout toe en roer goed totdat het lichtbruin kleurt en gekarameliseerd is.
Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Verdeel de sla, de granaatappelpitjes en optioneel de sinaasappel partjes over een schaal.
Verdeel de gekarameliseerde walnoten er over en druppel er als laatste wat dressing over.
Serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties