Oosterse couscous salade
Met salades kun je alle kanten op. Dat bewijst deze Oosterse couscous salade.
Bomvol met verse groenten, knapperig en kleurrijk. De dressing maakt dat je je letterlijk in Oosterse sferen waant.
Wat heb je nodig: voor 4 personen
1 rode paprika in reepjes
1/2 komkommer in blokjes
1 flinke hand vol cherrytomaatjes gehalveerd
2 winterwortels in julienne gesneden
1/4 rode kool in fijne reepjes
200 gr edamame boontjes (diepvries)
3 lente uitjes in ringetjes gesneden
100 gr couscous
Voor de dressing:
1 duim verse gember geraspt
1 teentje knoflook geperst
5 eetlepels sojasaus
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel suiker
3 eetlepels (rijst)azijn
limoensap naar smaak
Om te garneren:
1 eetlepel sesamzaadjes
Koriander (alleen de blaadjes)
plakjes of partjes limoen
En zo maak je het:
Doe de couscous in een kom. Overgiet met kokend water en dek de kom af.
Laat tien min. afgedekt staan.
Daarna maak je de couscous los met twee vorken en laat je het deksel er vanaf om af te koelen.
Kook de edamame boontjes 3 min. In een laagje water.
Giet af en laat afkoelen.
Snij alle ingrediënten voor de salade en doe in een grote kom. Doe de couscous en de edamame boontjes erbij. Hussel alles goed door elkaar.
Mix alle ingrediënten voor de dressing en roer goed.
(Je kunt ze ook allemaal in een leeg jampotje met deksel doen en dan goed schudden)
Giet de dressing er pas vlak voor het serveren overheen en garneer met de sesamzaadjes, limoen en koriander.
Lekker bij een stukje gebakken vis of kip!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties