Flatbread met gerookte makreel en venkel
Zondagmiddag betekent bij ons rustig aan doen en uitgebreid lunchen. Wij deden dat vandaag met dit Flatbread met gerookte makreel en venkel. De venkel heb ik even laten “marineren” in een frisse dressing van olijfolie, honing, mosterd, dille en citroensap. Deze steekt daardoor heerlijk af bij het zoutige van de makreel. Natuurlijk gebruik ik ook hier weer de lekkere olijfolie van @eleogreece
De ingrediënten: voor 4 personen
Voor de venkel;:
1 grote venkel knol (of 2 kleine) in superfijne reepjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
2 theelepels mosterd,
1 theelepel dille
2 eetlepels citroensap
Voor de flatbreads:
4 flatbreads om af te bakken
2 gerookte makreelfilets in stukken gebroken
2 handjes rucola
0,5 komkommer in plakjes
6 eetlepels Griekse yoghurt
En zo maak je het:
Bereid de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe alle ingrediënten voor de venkel "marinade" in een kommetje en roer goed door.
Verdeel deze marinade over de venkel en laat even goed intrekken.
Verdeel wat Griekse yoghurt over de flatbreads.
Leg er wat rucola en komkommer op. Verdeel de venkel er over en de stukken gerookte makreel.
That's it!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties