Zalm met spinazie uit de oven
Waar zouden we toch zijn zonder oven?
Ook voor dit super simpele, maar heel smakelijke recept is de oven je beste vriend!
Je hebt er bijna geen omkijken naar. Wat wil je nog meer?
Lekkere ovengegaarde zalm met spinazie in een romige saus waar je je vingers bij aflikt.
Tip: Serveer deze met pasta of rijst en een simpele groene salade.
Dit heb je nodig: voor 4 personen
olijfolie
4 zalmfilets zonder huid (vers of ontdooid)
250 gram spinazie (diepvries, ontdooid)
Voor de saus:
200 ml kookroom light
150 ml melk
Het sap en de zest van 1 limoen
1 teentje knoflook geraspt
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel maïzena
1 theelepel gedroogde dille
peper en zout naar smaak
Erbij:
Een paar tomaatjes gehalveerd
pasta of rijst
Sla naar keuze
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Verdeel de spinazie over de bodem.
Kruid de zalm met peper en zout en leg op de spinazie.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de spinazie en de vis.
Leg de gehalveerde tomaatjes erbij.
Schuif in het midden van de oven en bak voor 20-30 minuten totdat de zalm net gaar is.
Roer tijdens het bakken de spinazie een keer om.
In de tussentijd kook je de pasta of rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Serveer de zalm met de saus over de pasta of rijst en geniet!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties