Herfstsalade met halloumi, kikkererwten en mandarijn
Vandaag deel ik dit heerlijke herfstrecept met jullie.
De knapperig geroosterde kikkererwten, de zoute halloumi en het zoetje van de mandarijn maken het een ware smaakbom!
Dit heb je nodig: per persoon
Voor de kikkererwten:
1 klein blikje kikkererwten
Olijfolie
zout en peper naar smaak
0,5 theelepel paprikapoeder gerookt
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel oregano gedroogd
Voor de salade:
2 handjes sla naar keuze
1 beetje komkommer in plakjes
30 gram parelcouscous (ongekookt gewicht)
1 mandarijn
75 gram halloumi in plakjes
olijfolie
Citroensap
peper en zout naar smaak
0,5 theelepel za'atar
En zo maak je het:
verwarm de oven voor op 200gr. C
Zet een pan met wat water op het vuur voor de parelcouscous.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder stromend water. Verwijder eventueel loszittende velletjes.
Droog de kikkererwten goed af met keukenpapier.
Verspreid ze over de bakplaat en verdeel er een klein beetje olijfolie overheen.
Rooster ze 20 minuten in het midden van de oven. Schud ze zo nu en dan even om.
Meng de specerijen voor de kikkererwten in een kommetje. Kruiden doe je ze pas nadat ze uit de oven komen, maar wel nog goed warm zijn.
Nu de kikkererwten in de oven staan kook je de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en zet aan de kant.
Doe een klein beetje olijfolie in een pannetje.
Bak de halloumi op middelhoog vuur totdat deze goudbruin is. Draai deze intussen 1 x om.
Schil en snij de mandarijn in partjes.
Verdeel de sla over het bord.
Leg de parelcouscous er op. Leg de plakjes komkommer en mandarijn er bij.
Neem de kikkererwten uit de oven en verdeel er meteen de specerijen overheen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kikkererwten en de halloumi toe aan het bord.
Sprenkel er een beetje olijfolie en een paar druppels citroensap overheen.
Top af met wat Za'atar. That's it!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties