Caprese salade met gebakken gnocchi
Dit weer vraagt om een salade. Ik noem deze maar de "een beetje uit de hand gelopen Caprese salade met gebakken gnocchi"😉
Wel een heerlijke combinatie trouwens!
De ingrediënten: voor 2 personen
300 gram gnocchi (koelvers)
paprikapoeder
knoflookpoeder
oregano gedroogd
peper en zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie
Voor de salade
Gemengde sla naar keuze
tomaat
komkommer
1 bol mozzarella in plakjes
Voor de dressing:
1 eetlepel olijfolie
1 scheutje citroensap
1 eetlepel groene pesto
1 theelepel honing
Om te garneren:
wat blaadjes basilicum
En zo maak je het:
Doe de gnocchi in een ziplock zakje.
Doe de olijfolie en de kruiden erbij.
Sluit het zakje en schud goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.
Bak de gnocchi vervolgens 8-10 minuten in de airfryer op 200gr. C.
(Of in de oven voor zo'n 10-12 minuten)
In de tussentijd verdeel je de ingrediënten voor de sla over de borden.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en giet over de salade.
Leg de gnocchi er bovenop, garneer eventueel met wat blaadjes basilicum en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties