Rijstepap met appel en kaneel
De herfst staat weer voor de deur. Dat vraagt natuurlijk om echte herfst recepten! Deze lekkere rijstepap met appel en kaneel past precies in dat thema.
Wil je het liever wat lichter houden dan kun je natuurlijk ook ander fruit toevoegen. Bijvoorbeeld (diepvries) frambozen.
Dit heb je nodig: per persoon
150 ml (amandel) melk
200 ml water
75 gram dessertrijst
0,5 appel in blokjes
1 snuf suiker (of zoetstof)
1 snuf kaneel
En zo maak je het:
Doe de rijst met het water en de melk in een pannetje.
Breng aan de kook.
Zodra het kookt draai je het vuur laag en laat je de rijst een minuut of twintig zachtjes gaar pruttelen.
Blijf in de buurt, want op het laatst wil de rijst nogal gauw aanbakken. Dus goed blijven roeren en het vuur laag houden.
Proef of de rijst gaar is.
Neem van het vuur.
Breng op smaak met suiker en kaneel.
Roer het grootste gedeelte van de appel er doorheen.
De rest van de appel verdeel je over de top samen met nog een klein snufje kaneel.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties