Salade met knapperig geroosterde kikkererwten
De knapperig geroosterde kikkererwten geven een compleet andere draai aan deze voor de rest eenvoudige salade.
Het is niet alleen een hele lekkere combinatie, maar ook nog eens een hele gezonde.
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Voor de kikkererwten:
1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt 250 gram)
peper en zout naar smaak
chilipoeder
paprikapoeder
komijnpoeder
knoflookpoeder
Voor de salade:
2 handen vol gesneden en gewassen ijsbergsla
2 handen vol veldsla
0,5 komkommer in halve maantjes
1 hand vol cherrytomaatjes gehalveerd
0,5 blikje mais (150 gram)
1 klein rood uitje in fijne ringen
Voor de dressing:
1 eetlepel tahini
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
water om te verdunnen
peper en zout naar smaak
Garneer met:
1 handje grof gehakte peterselie
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Giet de kikkererwten af en spoel even onder koud stromend water.
Laat uitlekken en stort ze op een schone keukendoek.
Dep droog en verwijder eventuele losse velletjes.
Giet de kikkererwten op de bakplaat.
Voeg van alle gedroogde kruiden een halve theelepel toe. Pas op met het chilipoeder. Neem wat minder als je niet van erg pittig houdt. Breng op smaak met peper en zout. Meng even door elkaar.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kikkererwten in 20 minuten goudbruin en knapperig. Schud in de tussentijd zo nu en dan even door elkaar.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Leng aan met water om te verdunnen. Doe dat beetje bij beetje totdat je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Leg alle ingrediënten voor de sla op een schaal.
Verdeel de helft van de dressing er over.
Neem de kikkererwten uit de oven en schep op de sla.
Voeg de rest van de dressing toe. Maak af met de gehakte peterselie.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties