Salade met sticky chicken en glasnoedels
Ik laat mij graag inspireren door Jamie Oliver. Zo ook bij deze salade.
De sticky chicken is een beetje krokant van buiten en lekker mals van binnen. De smaak is best uitgesproken en combineert heel goed met de frisse sla.
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
Olijfolie om te bakken
2 kipfilets
peper en zout
3-4 theelepels Chinese 5-spice (5 kruiden poeder)
Een paar eetlepels sweet Chili saus
sesamzaadjes geroosterd
Voor de salade:
1 klein pakje glasnoedels
4 mini kropjes little gem sla
1 wortel geraspt
0,25 rode kool in reepjes
eventuele kliekjes naar keuze
voor de dressing:
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
3cm verse gember geraspt
1 teentje knoflook gesnipperd
6 eetlepels citroensap
En zo maak je het:
Kruid de kipfilets met peper, zout en het Chinese 5-spice poeder. Dat laatste mag je best royaal gebruiken.
Doe een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilets gaar.
In de tussentijd doe je de glasnoedels in een kom en giet je er kokend water overheen.
Laat vier minuten staan en giet dan af.
Trek de noedels los met twee vorken en leg ze onderop een grote schaal.
Snij alle ingrediënten voor de salade en leg ze op de glasnoedels.
Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel er overheen.
Als de kip gaar is verdeel je er de sweet Chili saus over en bak je deze nog even mee. De sweet Chili saus zal snel karameliseren en voor een kleverig korstje zorgen.
Voeg ook de geroosterde sesamzaadjes toe en
schep de kip vervolgens uit de pan op een snijplank en snij in schuine stukken.
Vedeel de kip over de salade.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties