Dubbele chocolade taart
Tja, wat moet ik hierover zeggen? 🤔
Niets denk ik. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, toch?
Geniet ervan!
Dit heb je nodig: Voor een springvorm van 24cm
Voor de taart:
220 gram suiker
425 gram patentbloem
6 opgehoopte eetlepels cacaopoeder
1,5 theelepel baking soda
1,5 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
2 eieren
250 ml melk
125 ml neutrale plantaardige olie
1 theelepel vanille extract
250 ml kokend water
Voor de frosting:
200 gram roomkaas
3 opgehoopte eetlepels cacaopoeder
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
125 ml boter, gesmolten
75-100 ml melk (afhankelijk van hoe dik of dun je je frosting wilt.)
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180gr. C.
Vet een springvorm van rond 24 cm in met boter of bakspray.
Meng alle ingrediënten voor de taart, behalve het kokend water in een mengkom.
Mix met een handmixer door elkaar.
Als alles goed vermengd is voeg je ook het kokend water toe en mix je nog een keer alles door elkaar.
Als alles goed vermengd is voeg je ook het kokend water toe en mix je nog een keer alles door elkaar.
Giet het mengsel in de springvorm. Dek deze af met aluminiumfolie en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 40-50 minuten.
Halverwege de bak tijd verwijder je de aluminiumfolie en bak je de taart onafgedekt af.
Halverwege de bak tijd verwijder je de aluminiumfolie en bak je de taart onafgedekt af.
In de tussentijd mix je met een handmixer alle ingrediënten voor de frosting door elkaar.
Dek af en zet even in de koelkast om wat op te stijven.
Dek af en zet even in de koelkast om wat op te stijven.
Test met de saté prikker methode of de taart gaar is.
Neem hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen in de vorm.
Neem hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen in de vorm.
Daarna haal je hem voorzichtig uit de vorm en laat je hem verder afkoelen.
Als de taart afgekoeld is snij je hem met een scherp mes een keer horizontaal doormidden.
Neem de bovenste helf er voorzichtig af en leg even aan de kant.
Neem de frosting erbij en smeer de helft van de frosting
Neem de frosting erbij en smeer de helft van de frosting
op de onderste helft van de taart.
Leg de bovenste helft er weer op.
Verdeel de rest van de frosting over de zijkanten en de bovenkant van de taart.
Leg de bovenste helft er weer op.
Verdeel de rest van de frosting over de zijkanten en de bovenkant van de taart.
Zet je taart daarna nog minimaal een uurtje in de koelkast.
Daarna mag je aanvallen...😉
Smakelijk!