Japanse kippendijen uit de slowcooker 

Ze zijn sappig en mals, zoet, zout en pittig tegelijk. Een beetje sticky zijn ze ook. 
Ik heb het natuurlijk over Japanse kippendijen uit de slowcooker! 
De prep voordat ze de slowcooker in gaan stelt  zoals gewoonlijk niet veel voor. 
De kip even aanbraden, ingrediënten voor de saus mengen en hop! alles in de slowcooker kiepen en iets leuks gaan doen 😉 

Wedden dat het overheerlijk ruikt als je straks thuis komt? 

Kook er wat rijst of noedels bij en je weet niet wat je proeft! 

Dit heb je nodig   Voor 4-5 personen 

Olijfolie om te bakken

1 kg kippendijen zonder vel

peper en zout naar smaak

Voor de saus:

4 eetlepels sojasaus (low salt)

3 eetlepels srirachasaus

2 eetlepels honing 

3 cm gember geraspt

3 teentjes knoflook fijngehakt

2 eetlepels water

3 eetlepels ketchup

sap van 0,5 citroen

1 eetlepel maïzena 

 

En zo maak je het:

Verwijder overtollig vet van de kippendijen.

Doe een beetje olijfolie in een braadpan. Kruid de kip met peper en zout en bak ze van beide kanten even aan totdat de een lichtbruin kleurtje gekregen hebben.

In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. 

Zet de slowcooker aan op stand high voor 4 uur of op low voor 7,5 uur. Aan jou de keuze.
Leg de kip er in. Deze mag elkaar best overlappen, maar ga ze niet allemaal opstapelen. 
Giet de saus er overheen. 

Doe het deksel er op en relax. Dinner is ready! 

Nou ja, over een paar uurtjes dan 😉 maar jouw werk zit er op.  

 

Serveer met rijst of noedels en geniet! 



Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Carmen
2 maanden geleden

Hoi Annelies, dat heb ik zelf niet geprobeerd, maar lijkt me geen probleem. Ik zou de maïzena pas op het laatst toevoegen, aangelengd met een heel klein beetje water. Eerst de kippendijen helemaal gaar laten sudderen op een redelijk laag vuurtje. Succes! 🍀

Gr.

Carmen

Annelies van de Graaf
2 maanden geleden

Kan ik dit recept zonder slowcooker ook maken?

Carmen
11 maanden geleden

Oeh! Ben benieuwd… heeft het gesmaakt?

Eric
een jaar geleden

Kippendijfilet zit nu in de slowcooker voor 4uur. Straks ff shusirijst/sperziebonen koken en dan lekker happen. Heb donkerbruine suiker gebruikt.

Carmen
een jaar geleden

Hoi Eric,
Ik denk dat dat wel kan ja. Misschien de suiker wel eerst even oplossen voordat je hem met de rest van de ingrediënten mengt? De groentes kunnen prima! Lekker!!

Eric
een jaar geleden

Lijk mij heel lekker, zal van de week eens maken. In plaats honing kan je dan ook bruine suiker gebruiken? En groenten, paksoi of peultjes?

Carmen
een jaar geleden

Dag Gretha, Fijn dat het toch nog gesmaakt heeft. Gewoon naar je eigen smaak aanpassen is altijd het beste 👍🏼 Dankjewel voor je reactie!

Gretha
een jaar geleden

Ik heb dit een keer gemaakt. Vond het te pittig.
Nu voor de tweede keer met minder sriaracha saus saus.
Dit is voor ons beter.
Maar het is erg lekker.

Carmen
een jaar geleden

Hoi Willeke. Bedankt voor je reactie! Wij vonden de saus voldoende. Ze wordt wat dunner als ze warm wordt. Mocht je twijfelen dan kun je ook de dubbele hoeveelheid saus maken.

Willeke Dingemanse
een jaar geleden

Zit hier voldoende saus bij als het gerecht klaar is ??