Pulled chicken salade met sweet chili dressing
Vandaag zetten we weer eens iets anders op tafel met deze pulled chicken salade met sweet chili dressing.
De kip heb ik van te voren gegrild en daarna laten afkoelen tot kamertemperatuur.
De ingrediënten: voor 2 personen
Voor de kip:
2 kipfilets.
1 eetlepel lijfolie
0,5 theelepel chilipoeder
peper en zout naar smaak
4 eetlepels sweet chili saus
Voor de salade
0,5 IJsbergsla in reepjes gesneden
1 grote wortel in lucifertje gesneden
1/4 rode kool fijngesneden
1 gele paprika in reepjes gesneden
Voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
2 eetlepel sweet chilisaus
1 theelepel peterselie gedroogd
peper en zout naar smaak
Om te garneren:
De pitjes van 1 granaatappel
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220gr. C
Wrijf de kip in met de olijfolie.
Kruid de kip vervolgens met peper en zout en een beetje chilipoeder.
Leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.
Check of de kip gaar is en niet meer roze in het midden.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg de ingrediënten voor de salade op de borden.
Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en verdeel deze over de salade.
Laat even intrekken terwijl je de kip met twee vorken uit elkaar trekt.
Verdeel de sweet chilisaus door de kip en meng goed door elkaar.
Schep de kip op de salade en verdeel de granaatappel pitjes er overheen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties