Gekruide kip met gele rijst en sla
Lekker, snel klaar en verantwoord!
Gekruide kip met gele rijst en sla.
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Voor de kip:
2 kipfilets
0,5 eetlepel olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel komijnpoeder
0,25 theelepel chilipoeder
peper en zout naar smaak
optioneel: Sriracha mayonaise
Voor de rijst:
120 gram (ongekookt) gele rijst
Zout
Voor de salade:
Salade ingrediënten naar keuze
1 eetlepel olijfolie
0,5 eetlepel citroensap
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C.
Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
Wrijf de kipfilets in met de olijfolie en verdeel de specerijen er over. Masseer deze er goed in met je handen.
Leg de filets op de bakplaat en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten.
(Afhankelijk van hoe dik je kipfilet is)
Zet een pan met water op voor de rijst en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de rijst nadat deze gaar is nog even staan met het deksel op de pan.
In de tussentijd snij je alle ingrediënten voor de salade en leg je deze alvast op de borden. Sprenkel er de olijfolie en het citroensap overheen.
Check of de kip gaar is. Zo ja, snij hem in schuine plakken.
Schep wat rijst op de borden. Leg de kip er bovenop en sprenkel er optioneel wat sriracha mayonaise overheen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties