Garam Masala rijst met kip
Garam Masala rijst met kip in één pan.
Een smakelijk en snel gerecht voor drukke doordeweekse dagen.
Het enige wat je moet doen is de kip even kruiden en aanbakken.
Daarna gooi je alles in een pan, doe je het deksel er op en laat je het op een zacht vuurtje 20-25 minuten sudderen. Een kind kan de was doen!
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
2 grote kipfilets elk in vier stukken gesneden
Olijfolie om te bakken
zout naar smaak
2 eetlepels Garam Masala (apart)
200 gram rijst
2 eetlepels citroensap
600 ml kippenbouillon
Om te garneren:
2 handen vol granaatappelpitjes
2 handen vol veldsla
En zo maak je het:
Dep de kip droog. Kruid met een beetje zout en een eetlepel Garam Masala.
Zet een grote pan of wok op het vuur (waarvan je ook een deksel hebt)
Doe er een klein scheutje olijfolie in en zet het vuur middelhoog.
Voeg de kip toe en bak aan beide kanten even aan totdat ze een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.
Ze gaat zo meteen nog verder garen.
Schep de kip uit de pan op een bord.
Voeg de bouillon toe aan de pan, samen met de rijst, het citroensap en de overgebleven eetlepel Garam Masala.
Roer even door.
Leg de kip bovenop de rijst. Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag.
Breng rustig aan de kook en laat met het deksel op de pan zo'n twintig minuten zachtjes sudderen.
Check na twintig minuten of de rijst gaar is zo niet geef je hem nog vijf minuutjes.
Zet het vuur uit.
Verdeel de granaatappelpitjes en de sla er over en serveer direct.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties