Lauwwarme salade met krieltjes, zalm en groene asperges
Deze komt bij ons op tafel met Pasen, maar kan natuurlijk het hele jaar door.
De dressing op basis van grove mosterd, dille en honing maakt het helemaal af!
Gebieten!
De ingrediënten: Voor 4 personen
Olijfolie om te bakken
peper en zout
Voor de salade
400 gram krieltjes
1 zakje veldsla, gewassen
4 zalmmoten
500 gram groen asperges
voor de dressing:
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel vers gehakte dille (of 1 theelepel gedroogd)
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Was de krieltjes en halveer indien nodig zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Kook ze beetgaar in gezouten water en giet af. Hou warm met het deksel op de pan.
Doe een scheutje olijfolie in een pan. Kruid de zalm met peper en zout en bak een paar minuutjes per kant totdat deze net gaar is.
Maak de asperges schoon door het harde stukje van het uiteinde te verwijderen. Blancheer een paar minuutjes in kokend water maar zorg ervoor dat ze lekker knapperig blijven.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet even aan de kant.
Verdeel de veldsla over een schaal.
Leg de warme aardappels en asperges er op. Giet de dressing over de warme aardappels en asperges en zorg ervoor dat de dressing goed verdeeld is.
Leg de zalm er op.
Serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties