Frittata met witlof en salami
Het is weer lunchtijd! Tijd voor iets lekkers, maar we houden het wel graag simpel.
Deze frittata is ruim voldoende voor 3 personen.
Ik serveerde er nog een eenvoudige groene salade bij.
De ingrediënten: voor 3 personen
6 eieren
100ml melk naar keuze
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel basilicum gedroogd
peper en zout naar smaak
3 strookjes witlof
50 gram salami in kleine blokjes
olijfolie om in te vetten
Om te garneren:
1 klein handje Parmezaanse kaas
Wat blaadjes basilicum
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C
Verwijder het uiteinde en halveer de stronkjes witlof en kook ze een minuut of vier in een klein laagje water totdat ze een beetje zacht beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de kruiden, de melk en ook wat peper en zout naar smaak.
Voeg de salami toe aan de eieren en roer door elkaar.
Vet een pan of ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
Giet het ei mengsel in de pan of ovenschaal.
Leg de stronkjes witlof er op.
Schuif in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar in ongeveer 20-25 minuten.
Verdeel tot slot en Parmezaans en de blaadjes verse basilicum er over.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties