Kip Biryani
Vandaag heb ik weer een overheerlijk eenpansgerecht voor jullie, namelijk deze kruidige kip Biryani.
De ingrediënten: Voor 4 personen
400 gram Basmati rijst
2 grote kipfilets in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipper
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 stukje gember, fijngehakt
3 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels Garam masala poeder
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
5 kruidnagels
3 kardemom peultje, alleen de zaadjes, gekneusd
750ml kippenbouillon
Peper en zout naar smaak
Om te garneren:
Wat blaadjes munt
En zo maak je het:
Doe de olijfolie in een grote pan en zet het vuur middelhoog.
Voeg de gesnipperde ui toe en de knoflook en gember.
Bak een halve minuut.
Voeg dan alle specerijen toe en bak deze een minuut of twee mee aan.
Doe de kip erbij en bak even mee.
Voeg tenslotte ook de rijst toe. Bak een minuut of zo en blus dan af met de bouillon.
Breng aan de kook met het deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat een minuut of vijftien tot 20 zachtjes doorkoken totdat de rijst gaar is.
Zet het vuur uit en laat nog tien minuten staan met het deksel op de pan.
Garneer optioneel met wat blaadjes munt.
Eet smakelijk!