Halloumi frietjes
Halloumi frietjes. Ik noem ze altijd de mozzarella sticks uit de midden-Oosterse keuken.
Wat ik zo lekker vind aan halloumi id de structuur. Dat de kaas zo lekker "chewy" blijft, zelfs na het verwarmen. Heerlijk vind ik dat.
omdat halloumi van zichzelf best wel zout is maak ik er graag een friszure dip bij op basis van yoghurt.
De Ingrediënten:
1 pakje halloumi in reepjes van 1/2 bij 1/2 cm gesneden.
beetje bloem
een geklutst ei
panko broodkruim
1 opgehoopte eetlepel za'atar
Voor de dip:
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel vers gehakte peterselie
1 eetlepel verse dille
scheutje citroensap
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de dip en zet aan de kant.
Verwarm de oven voor op 200gr C.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Doe de bloem, het geklutst ei en het broodkruim elk in een diep bord.
Doe de Za'atar bij het broodkruim en meng goed.
Haal de halloumi frietjes een voor een door de bloem, dan het ei en dan het broodkruim.
Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet raken.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de frietjes ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties