Mexicaans pulled beef
Oh ja! Dit is weer zo'n recept om je vingers bij af te likken. Letterlijk! 😅 Want probeer dit maar eens te eten zonder er een puinhoop van te maken! 😜
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
Voor de kruidenmix:
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels oregano gedroogd
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
2-3 theelepels chilipoeder (naar smaak, of meer als je durft)
1 theelepel gemalen piment
Peper en zout naar smaak
Voor het vlees:
2 eetlepels olijfolie om te bakken
1 kg mager runderstoofvlees aan een stuk
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 grote ui gesnipperd
200 ml jus d'orange
2 eetlepels citroensap
1 blik à 400 gram tomatenblokjes (Mutti)
400 ml runderbouillon
Zout en peper naar smaak
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160gr. C.
Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix in een kommetje.
Dep het vlees droog en snij het in vier grote stukken.
Verdeel er 4 iets opgehoopte theelepels van de kruidenmix over en wrijf het goed in het vlees.
Zet de rest van de mix even aan de kant.
Neem een pan (liefst gietijzer) met deksel die in de oven kan
Doe er de olijfolie in en laat warm worden op hoog vuur. Doe het vlees in de pan en schroei het op hoog vuur aan alle kanten goed aan.
Schep het vlees uit de pan op een bord en zet het vuur wat lager.
Als je pan droog is voeg je nog wat olijfolie toe.
Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak even aan.
Blus af met de jus d'orange en het citroensap en schraap eventuele aangekoekte stukjes los van de bodem.
Voeg de tomatenblokjes, de runderbouillon en de rest van de kruidenmix toe, roer goed door en breng aan de kook.
Als het kookt leg je het vlees terug in de pan.
Leg het deksel er op en verplaats de pan naar het midden van je oven.
Bak gedurende twee uur met het deksel op de pan.
Daarna verwijder je het deksel en bak je het nog eens 1,5-2 uur zonder deksel, totdat het vlees zo mals is geworden dat je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar kunt trekken.
Neem de pan daarvoor uit de oven. Schep het vlees er uit, leg op een snijplank en trek het met twee vorken uit elkaar.
Leg het vervolgens terug in de pan en meng met de saus.
Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Serveer met broodjes, taco's, nacho's, rijst of wat je maar wil.
Een frisse salade is er ook lekker bij.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties