Kebab met yoghurt-munt saus
Het is heel goed mogelijk om thuis kebab te maken. Ook als je geen horizontaal spit hebt.
Kebab betekent letterlijk niet meer dan "gegrild vlees"
Je hoeft er dus ook niet persé lamsvlees voor te gebruiken zoals het originele recept voorschrijft.
Het geheim zit hem in de combinatie van de specerijen die je gebruikt.
Ik gebruikte mager rundergehakt in dit recept voor een gezondere versie van kebab.
Het smaakte heerlijk, zeker in combinatie met de frisse yoghurt-munt saus.
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de kebab:
600 gram mager rundergehakt
zout en peper naar smaak
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepe oregano gedroogd
1 handje verse peterselie, fijngehakt
Voor de yoghurt-munt saus:
150 gram magere yoghurt
peper en zout naar smaak
1 theelepel knoflookpoeder
Een handje versgehakte munt (of 2 theelepels gedroogde munt)
voor erbij:
flatbread of pita broodjes
sla
komkommer
tomaat
lente-uitjes
optioneel: olijfolie en citroensap voor over de sla.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C.
Meng het gehakt goed met de specerijen.
Breng op smaak met peper en zout.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg het gehakt in het midden er op. Vorm met je handen een dikke worst van het gehakt van ongeveer 6cm diameter en 20cm lengte.
Rol de worst strak op in de aluminiumfolie. De uiteinden draai je goed strak dicht zoals een snoepje.
Leg de gehakt worst op een ovenschaal en schuif in het midden van de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en maak je de sla schoon.
De laatste paar minuten van de baktijd leg je de pita broodjes of het flatbread ook even in de oven.
Neem de worst aan het eind van de baktijd er uit.
Haal de aluminiumfolie er voorzichtig vanaf.
Snij met een scherp mes het gehakt in zo dun mogelijke plakjes.
Serveer met het brood, de yoghurt-munt saus en de salade.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties