Herfstsalade met boerenkool en boekweit
De basis voor deze salade is boerenkool. Boerenkool zit bomvol gezonde voedingsstoffen. Naast heel veel vezels, heeft de kool een hoog gehalte aan ijzer en calcium, en veel vitamine A, C en K. Door de kool te combineren met nog meer gezonde ingrediënten, zet je hiermee een super gezond gerecht op tafel! Dus laat die herfst 🍁maar komen. Wij zijn er klaar voor!
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de salade:
1 zak gesneden boerenkool
1 snuf grof zeezout
2 eetlepels citroensap
300 gram geroosterd boekweit (Jumbo)
1 rode paprika in reepjes
1 blikje mais uitgelekt
1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
2 handjes vol snoeptomaatjes, gehalveerd
1/4 rode kool fijn gesneden
0,5 komkommer in halve maantjes
2 handjes vol walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
Voor de dressing:
2 eetlepels tahini
2 eetlepels citroensap
1 snufje zout
2 eetlepels honing
water
En zo maak je het:
Doe de boerenkool in een grote kom. Voeg het grof zeezout en het citroensap er aan toe en masseer de kool stevig met je handen.
Hierdoor maak je de kool soepeler en lichter verteerbaar omdat je hem rauw gaat eten.
Zet vervolgens een pan met water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook het boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat een klein beetje afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de drressing in een kommentje en voeg water toe totdat de dressing de gewenste dikte heeft.
Schep de kool en de overige ingrediënten voor de salade op de borden en verdeel de noten er overheen.
Vervolgens voeg je de dressing toe.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties