Tom kha kai
Tom kha kai is een pittige Thaise kippensoep met kokos en rijstnoedels. Je moet ervan houden.
Persoonlijk ben ik er dol op en dan liefst met alles erop en eraan. De lente-uitjes, de rode peper, koriander, limoen, kortom, alles wat je aan Thailand laat denken.
Mijn versie is niet die, die je in Thailand op elke hoek van de straat tegenkomt. Hij is ook verre van authentiek, maar lekker is hij wel!
Wat je nodig hebt: Voor 4 personen
Voor de soep:
1 blikje à 400 ml kokosmelk
1 liter kippenbouillon (van tabletten is prima)
150 g rijstnoedels
2 kipfilets in blokjes
150 gram champignons grof gesneden
1 stengels citroengras (gekneusd)
3 cm gember fijngehakt
Optioneel 1 theelepel kurkuma
Om te garneren:
3 lenteuitjes in ringetjes
1/2 bosje verse koriander
1 rode peper in ringetjes
optioneel limoen partjes
Om op smaak te brengen:
Vissaus
limoensap
En zo maak je het:
Doe om te beginnen de kippenbouillon in een grote soeppan.
Breng aan de kook en voeg de stukjes kipfilet toe.
In een andere pan bereid je de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze af en spoel even na met koud water.
Zet aan de kant.
Als de kip gaar is voeg je alle overige ingrediënten voor de soep toe.
Je voegt nu ook de rijstnoedels toe.
Warm even goed op.
Breng op smaak met vissaus en limoensap.
Garneer naar wens met rode peper, lente-uitjes en koriander.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties