Tortilla bowl met Aziatische kipsalade
Leuk zijn ze hè? Deze eetbare salade kommetjes 😍 gemaakt van tortilla wraps.
Je maakt ze heel gemakkelijk zelf.
Hoe dan? Dat leg ik hieronder uit.
Dit heb je allemaal nodig voor deze lekkere salade:
De Ingrediënten: Voor 4 personen
Voor de wraps:
4 tortillawraps
1 theelepel olijfolie
Voor de kip:
olijfolie om te bakken
2 kipfilets
1 theelepel gember geraspt
2 theelepels sojasaus
2 theelepels ketjap manis
1 teentje knoflook gehakt
peper en zout
Voor de salade:
1/4 rode kool fijngesneden
3 handen vol gemengde sla
1 rode paprika in reepjes
0,5 rode ui in reepjes
1 rood (of geel) pepertje in ringetjes
Een hand vol blaadjes koriander
0,5 limoen in partjes
Voor de dressing:
sap van 0,5 limoen
1 eetlepel honing
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
En zo maak je het:
Om te beginnen maak je de tortilla bowls.
Verwarm de oven voor op 170gr. C.
Wrijf de wraps stuk voor stuk in met een klein beetje olijfolie.
Neem een vuurvast kommetje of pannetje waar je de wraps voorzichtig in kunt vormen.
Doe dat met de geoliede kant naar beneden.
Zet de kom in de oven en bak voor 8 minuten.
Haal uit de oven en haal de tortilla bowl voorzichtig uit het kommetje. Leg op een rooster om even af te koelen.
Doe dat een voor een met alle tortilla's.
In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de salade. Zet aan de kant.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een ander kommetje.
Meng ook alle ingrediënten voor de kip marinade in een apart kommetje.
Maak de kipfilets schoon en leg ze voor een paar minuten in de marinade.
Neem een pan en zet deze op middelhoog vuur.
doe er een beetje olijfolie in. Bak de kip in de pan goudbruin en gaar.
In de tussentijd verdeel je de sla over de afgekoelde bowls. Doe er een beetje van de dressing overheen.
Snij de kip in reepjes en verdeel over de bowls.
Garneer met de pepertjes, de partjes limoen en de blaadjes koriander.
Serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties