Tortellini pannetje met chorizo en spinazie
Dit is maar weer eens een voorbeeld van hoe gemakkelijk je een smakelijk maaltijd op tafel kunt zetten.
Het hoeft je nauwelijks moeite te kosten. In dit geval doet de oven het meeste werk 😉
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
400 gram tortellini met ricotta en spinazie vulling
1 scheutje olijfolie
100 gram chorizo in dunne plakjes
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel basilicum gedroogd
500 ml tomato frito (Heinz)
250 ml kippenbouillon
3 flinke handen verse spinazie
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 gr. C
Doe een scheutje olijfolie in een grote oven bestendige braadpan op middelhoog vuur.
Bak de chorizo even aan totdat deze licht knapperig begint te worden.
Schep uit de pan op een bord met een keukendoekje en laat even uitlekken.
Zet even aan de kant.
Schep overtollig vet uit de pan. Zorg dat er net voldoende over blijft om de ui te bakken.
Voeg die ui toe aan dezelfde pan en bak totdat deze zacht begint te worden.
Voeg de specerijen toe en de knoflook en bak een halve minuut mee.
Voeg de kippenbouillon en de frito toe en roer goed door.
Voeg de tortellini toe en breng aan de kook.
Voeg de spinazie toe en roer goed om.
Zet de pan in het midden van de oven voor 20-25 minuten.
Neem uit de oven en verdeel de Parmezaan er over.
Optioneel kun je ook nog wat verse basilicum toevoegen.
Serveer met een simpele groene salade.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties