BBQ kip bowls met boekweit
Het is weer de hoogste tijd voor een gezonde bowl met lekkers! 😋 Deze BBQ kip bowls staan binnen een half uur op tafel dat is dan ook nog eens mooi meegenomen!
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de salade:
200 gram boekweit, gekookt en wat afgekoeld
200 gram sla naar keuze
Overige groenten ook naar keuze, kijk gewoon even wat je hebt liggen.
Ik gebruikte 2 kleuren paprika, radijs, komkommer.
1/4 rode kool in dunne reepjes
1 rode ui in hele fijne ringetjes
een klein schutje rode wijnazijn
1 klein snufje grof zeezout
Voor de kip
4 kipfilets
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel paprikapoeder gedroogd
1 theelepel knoflookpoeder gedroogd
1 theelepel uienpoeder gedroogd
2 eetlepels BBQ saus naar keuze
peper en zout naar smaak
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 snufje zout en peper
2 eetlepels honing
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 gr. C.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
Dep de kip droog met keukenpapier. Kruid ze en smeer als laatste in met de BBQ saus.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Schuif in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Doe de dunne ringetjes rode ui in een kommetje. Voeg een paar korrels grof zeezout en een klein scheutje rode wijnazijn toe en kneed even goed door.
Datzelfde kun je eventueel ook doen met de rode kool.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet even aan de kant.
Verdeel alles over de boden. Giet de dressing er overheen en leg de kip er op.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties