Salsa verde eieren
Deze lekkere salsa verde eieren serveer je als ontbijt of als lunch.
Met een minimale inspanning tover je een explosie aan smaken op tafel.
Heerlijk! 😋
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Voor de tomatensaus:
Olijfolie om te bakken
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 blikje (400gr) tomatenblokjes (Polpa van Mutti is erg lekker)
2 grote tomaten in partjes
Optioneel: 0,5 theelepel chiliflakes
1 of 2 eieren per persoon
Voor de salsa verde:
2 teentjes knoflook gepeld
1 grote hand vol verse peterselie (steeltjes mogen er aan blijven)
1 grote hand vol verse muntblaadjes
1 grote hand vol verse basilicumblaadjes
een paar sprieten bieslook
1 eetlepel kappertjes
2 theelepels witte wijnazijn
peper en zout
Voor erbij:
flatbread of stokbrood
En zo maak je het:
Doe een beetje olijfolie in een pan.
Bak het paprikapoeder en het komijnpoeder even een half minuutje aan totdat het begint te geuren.
Voeg de tomatenblokjes en de partjes tomaat toe. Optioneel voeg je ook wat chiliflakes toe.
Leg het deksel op de pan en laat een paar minuutjes zachtjes sudderen.
In de tussentijd doe je alle ingrediënten voor de salsa verde in een blender. Hou van alle groene kruiden een paar blaadjes achter om straks te garneren.
Maal alles fijn.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Neem het deksel van de tomatensaus en roer even door. Maak kleine kuiltjes in de saus en breek de eieren er boven.
Leg het deksel weer op de pan en laat een paar minuutjes sudderen totdat de eieren de gewenste gaarheid hebben.
Verdeel de achtergehouden groene kruiden er over en serveer meteen.
Geef er flatbread of stokbrood bij om te dippen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties