Caprese boterhammen
Deze klassieker kent iedereen. Toch mag hij hier niet ontbreken vind ik.
Zelf toast ik het brood van tevoren altijd even. Dat krokante van het brood in combinatie met de zachte mozzarella geeft toch net dat beetje extra aan dit gerecht.
Natuurlijk kun je dit gerecht ook als lunch eten.
Persoonlijk vind ik het zo lekker dat ik er graag al vroeg in de ochtend mee begin.
Wat heb je nodig (per sneetje)
1 snee volkorenbrood (of brood naar keuze)
1/2 bol Mozzarella
1/2 tomaat
pesto, groen of rood naar keuze (ik heb niets tegen een goede pesto uit een potje, maar zelf maken mag ook)
Verse basilicum blaadjes
peper en zout naar smaak
Een paar druppels extra vierge olijfolie
Hoe ga je te werk:
Toast het brood heel even zodat het net een beetje knapperig is.
Besmeer het brood met een laagje pesto.
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over het brood.
Snij de tomaat in plakjes en verdeel over de mozzarella.
Voeg wat peper en zout toe naar smaak.
Maak af met wat basilicum blaadjes.
Druppel er als laatste wat extra vierge olijfolie overheen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Test
Test