Griekse bowls met zoete aardappel
We gaan weer een heerlijke bowl maken vandaag. Wat een uitvinding is het toch hé die bowls van tegenwoordig. 😜
Ik hou er van!
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de balletjes:
400 gram kipgehakt
1 eetlepel vers gehakte munt
1 eetlepel vers gehakte dille
1 klein rood uitje, heel fijn gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano gedroogd
peper en zout naar smaak
Voor de zoete aardappel:
300-400 gram zoete aardappel in blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper naar smaak
Voor de salade:
Little gem of ijsbergsla
1 rode ui in dunne ringen
0,5 komkommer in blokjes
20 snoeptomaatjes gehalveerd
twee handjes Kalamata olijven
120 gram feta verbrokkeld
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel munt gedroogd
1 theelepel dille gedroogd
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 gr. C
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Meng alle ingrediënten voor de kip balletjes in een kom.
Role er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Leg ze op de bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten.
Leg de zoete aardappel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel er de olijfolie en de specerijen overheen en hussel even goed door.
Schuif de bakplaat eveneens in de oven voor 20-25 minuten.
In de tussentijd leg je de ingrediënten voor de salade op de borden.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en giet over de salade.
Leg de kipballetjes en de zoete aardappel erbij en serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties