Lauwwarme salade met pompoen, spruitjes en halloumi
Het is 25 graden buiten…. Is het oké als ik toch even iets “herfstigs” deel? 😬 Ik heb namelijk zo’n lekker receptje in elkaar geflanst vandaag. Ik heb het over deze ✨Lauwwarme salade met pompoen, spruitjes en halloumi✨ En deze salade, die heeft echt alles, een zoutje, een zoetje, iets zachts iets crunchy.. hmmm… heerlijk! 🥰 Misschien wil je het recept alvast opslaan. Het gaat uiteindelijk toch een keer herfst worden hè?! 😜
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de salade:
200 gram rijst naar keuze, gekookt en afgekoeld
500 gram spuitjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 flespompoen in blokjes
2 rode uien in 4 parten gesneden
olijfolie
balsamicoazijn
1 pakje halloumi in plakjes gesneden
2 handjes vol rode druiven, gehalveerd
2 handjes noten naar keuze, geroosterd in een droge pan
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 snufje zout en peper
2 eetlepels honing
1 theelepel gerookt paprikapoeder
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 gr. C.
De schil van de flespompoen kun je eten, dus laat die er gerust aan zitten.
Leg de blokjes pompoen, de rode ui en de spuitjes op een bakplaat met bakpapier.
Verdeel er wat peper en zout overheen en wat olijfolie en balsamico azijn.
Hussel goed door elkaar en rooster in het midden van de oven voor ongeveer 35-40 minuten of totdat de spruitjes gaar zijn.
Bak de halloumi goudbruin aan beide kanten in een pannetje met een beetje olijfolie.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet even aan de kant.
Schep de rijst op de borden en verdeel alle overige ingrediënten er overheen.
Vervolgens voeg je de dressing toe.
Als laatste verdeel je de noten en de druiven er overheen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties