Pappardelle met ragú
Echte Italiaanse ragú uit de slowcooker.
zó simpel en zo snel voorbereid. Daarna ga je iets leuks doen en is het gewoon wachten tot je slowcooker klaar is.
Dit heb je nodig: voor 6 personen
1 eetlepel olijfolie
800 gram ronder braadlappen in grove stukken gesneden
peper en zout naar smaak
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook gehakt
2 theelepels tijm gedroogd
2 theelepels oregano gedroogd
2 eetlepels balsamico azijn
2 blikjes a 400 gram tomatenblokjes
2 laurierblaadjes
1 theelepel suiker
1 runder bouillonblokje
1 theelepel chiliflakes
Erbij:
Verse pappardelle pasta
Optioneel:
Parmezaanse kaas geraspt
En zo maak je het:
Kruid het vlees met peper en zout en braad even aan in een eetlepel olijfolie. Het hoeft alleen een klein beetje kleur te krijgen.
Schep uit de pan in de slowcooker.
Doe alle overige ingrediënten erbij en roer even door.
Zet de slowcooker op stand low voor 8 uur.
Een kwartier voor het einde van de kooktijd zet je een pan water op voor de pappardelle.
Bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Trek het vlees een beetje uit elkaar met twee vorken. Het zal bijna vanzelf uit elkaar vallen
Roer de pappardelle door het vlees en serveer optioneel nog wat geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties