Kipfilet in champignonsaus
Is het geen heerlijk pannetje zo? Deze malse kipfilets in een lekkere magere saus op basis van bouillon? Maak jij hem ook?
Dit heb je nodig: voor 4 personen
olijfolie om te bakken
1 klein klontje boter voor de smaak
4 kipfilets
2 kleine bakjes champignons in plakjes
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 theelepel tijm gedroogd
peper en zout naar smaak
600 ml kippenbouillon
1 slurrie van 1 eetlepel maïzena gemengd met 1 eetlepel koud water
En zo maak je het:
Zet een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe er een scheut olijfolie en het klontje boter in.
Dek de kipfilets droog en kruid met peper en zout.
Bak de kipfilets totdat ze lekker bruin zijn en bijna gaar.
Schep uit de pan op een bord.
Voeg optioneel nog wat olijfolie toe aan de pan.
Bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak heel even mee. Voeg ook de tijm toe.
Voeg de champignons toe en bak totdat ze bruin en een klein beetje knapperig zijn geworden.
Blus af met de bouillon.
Breng aan de kook en voeg vervolgens de maïzena slurrie toe. Roer direct en blijf roeren totdat de saus ingedikt is.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat nog een paar minuten op een zacht vuurtje sudderen totdat de kip gaar is.
Serveer met aardappelpuree of rijst 😋
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties