Snelle penne
Deze snelle penne zet je in minder dan twintig minuten op tafel. Heel handig dus op drukke dagen!
Je hebt bovendien maar een paar ingrediënten nodig.
De ingrediënten: voor 4 personen
400 gram penne pasta
Olijfolie om te bakken
500 gram rundergehakt
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gehakt
2 pakjes Tomato Fritto (Heinz)
1 runderbouillon blokje
peper en zout indien nodig
Optioneel een paar blaadjes verse basilicum en wat vers geraspte Parmezaanse kaas om te garneren.
En zo maak je het:
Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg een flinke snuf zout toe.
Kook de penne maar net beetgaar.
Zet een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe.
Fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
Voeg het gehakt toe en rul het.
Verkruimel het runder bouillonblokje boven de pan.
Roer goed door.
Voeg de Tomato Fritto toe, roer door en laat met een deksel op de pan even zachtjes sudderen.
Proef en breng de saus indien nodig op smaak met peper en zout.
Zet het vuur uit en roer je er optioneel nog een paar blaadjes verse basilicum doorheen en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Serveer met een frisse salade.
Reactie plaatsen
Reacties